Päähieronta ja sen yhdistäminen

Päähieronta ja sen yhdistäminen

Intialainen päähieronta, kesto 40 tai 60 min

Intialainen päähieronta  rentouttaa ja tasapainottaa sekä mieltä että kehoa. Hoito vapauttaa verenkiertoa pään, niskan, hartioiden ja käsivarsien alueilla. Hoidon lopussa käsitellään myös kasvot ja korvat.  Hapen ja ravinteiden vaikutus paranee ja kuona-aineiden poistuminen tehostuu. Lihasten ja hermokudosten rentoutuessa lihasjännitys pienenee ja liikkuvuus lisääntyy. Hoito tehdään asiakkaan istuessa ja rentoutuessa.  Päähieronta rauhoittaa ja helpottaa jännitystiloja.

Hoito tasapainottaa autonomista hermostoa ja siten nopeuttaa kehon omia paranemisprosesseja sekä ennaltaehkäisee sairauksia vahvistamalla vastustuskykyä. Hoidon aikana vapautuvat endorfiinit vaikuttavat mieleen antaen voimia ja elämäniloa. Hoitoalue käsittää päälaen, otsan ja kurkun sekä sydämen energiakeskukset, tasapainottaen näitä alueita. Korvien käsittelyn kautta hoito ulottuu koko kehoon.

Pään hierominen vahvistaa hiuspohjan verenkiertoa nopeuttaen solujen uusiutumiskykyä ja edistäen hiusten kasvua. Se aktivoi silmien verenkiertoa, rentouttaa ja rauhoittaa silmien lihaksistoa, kirkastaa silmien katsetta ja vähentää niiden väsymistä. Hieronnan aikana hapen saanti aivoille paranee, mikä parantaa keskittymistä ja selkeyttää ajattelua. Monesti unen laatu paranee ja apua voi saada myös korvien tinnitukseen, poskiontelon tulehduksiin, kuukautisia edeltävään turvotukseen sekä kireyteen.

Migreenistä kärsivät ovat saaneet apua päähieronnasta. Hoito kannattaa tehdä kuitenkin tehdä silloin, kun akuutteja oireita ei ole. Hoito on hellävaraista ja miellyttävää. Vakavissa ja kroonisissa sairaustiloissa kannattaa lääkäriltä tarkastaa, että hoito sopii tällä hetkellä sinulle. Vaikutukset hoidossa alkava näkyä jo yhden tai kahden hoitokerran aikana. Yleensä jännitysten purkamiseen suositellaan 4-7 kerran hoitosarjaa, alkuun viikon välein, myöhemmät hoitokerrat esim. noin kuukauden välein.

Intialainen päähieronta toimii kokonaisvaltaisesti vaikuttaen kehon ja mielen stressitilojen vähentymiseen. Rentoutuminen kasvattaa stressinsietokykyä, vähentää ahdistuneisuutta ja ärtyneisyyttä, eheyttää ja lisää itseluottamusta. Päähieronta on sopii erinomaisesti myös hemmotteluun!

Päähierontaa voi yhdistää myös muihin hoitomuotoihin:


Päähieronta ja hiljentyminen, kesto noin tunti

Päähieronta on rentouttava ja helppo tapa hiljentyä ja rentoutua. Ajattelu pysähtyy, voi nauttia rentouttavasta hieronnasta, ja samalla jumitukset ja jomotukset alkavaa hellittää. Voimme intialaisen päähieronnan jälkeen jäädä yhdessä hiljentymään ja rentoutumaan. Voimme rentoutua intuitiivisesti tai kuunnellen omia kehojamme. Tai voimme valita sopivan rentoutustekniikan tähän hetkeen: NLP-rentoutusta, hypnoosirentoutusta, mielikuvarentoutusta tai tietoisen läsnäolon rentoutusmenetelmiä tai vaikka Eriksonilaista hypnoosia. Päähieronnan ja hiljentymisen yhdistelmä on aivan upea stressinpoistoon. Ja yhden tunnin aikana teemme tämän kaiken!


Päähieronta ja intuitiivinen hoito, kesto 1-2 tuntia

Intialaisen päähieronnan otteet sopivat hyvin intuitiiviseen hoitoon. Tässä hoidossa asiakas saa levätä hoitopöydällä. Päähieronta rentouttaa tehokkaasti, erityisesti jos mielessä pyörii paljon asioita tai jos ajatuksia on vaikea katkaista kiireen keskellä. Fyysisen jännityksen poistaminen pään lihaksista tuottaa rentouden tunteen, joka lisää aivojen välittäjäaineen dopamiinin tuotantoa. Pään koskettelu auttaa päästämään irti, lopettamaan jatkuvan ajatusvirran ja pääsemään rentouden tilaan. Keho ja mieli pääsevät nauttimaan hoitotilanteesta. Jos hartian ja niskat ovat jumissa, voimme ensin hieroa istuen ja siirtyä sen jälkeen hoitopöydälle.


Päähieronta, NLP ja muut keskustelumenetelmät, kesto noin  1,5-2 h

Aika ajoin NLP-ohjauksessa tai muita menetelmiä käyttäessä ajatukset tuntuvat jäävän jumiin eikä uusia ideoita synny helposti. Silloin voi olla sopiva hetki tehdä päähierontaa, joka nolla ajattelun. Voimme jo alunperin suunnitella ohjauksen siten, että teemme noin puolen tunnin ohjauksen, nautimme puoli tuntia päähieronnasta ja teemme tämän jälkeen ohjauksen loppuun rentoutuneessa ja luovassa tilassa. Päähieronnan aikana aivojen välittäjäaineen dopamiinin tuotanto lisääntyy ja se parantaa aivojen kykyä keskittyä tehtävään ja auttaa toimimaan järjestelmällisesti. Päähieronnan avulla rentoutuessa myös luovuus ja oivaltaminen pääsevät eri tasoille.Jaana Kallio on NLP-kouluttaja , NLP-ohjaaja ja Reiki Master. Intialaiseen päähierontaan Jaana on tutustunut useilla Satu Pusan kursseilla sekä hän on osallistunut intialaisen päähieronnan kehittäjän Naredra Mehtan koulutukseen.


AIKAVARAUKSET

Jaana Kallio, puh. 040 527 3126 tai tekstiviestillä tai sähköpostilla jaana.aurinkokallio@gmail.com tai ota yhteyttä linkin kautta. En vastaa kesken hoidon, vaan soitan takaisin, jos olen varattu.

Peruminen: Jos varattu aika perutaan 24 tunnin sisällä varatusta ajasta, tulee hoito maksaa kokonaan. Ei koske sairastapauksia tai muita ylivoimaisia esteitä. Muut muutokset ilman kuluja.

HOITOTILA

Aurinkokallion hoitotilan löydät osoitteesta Katariinantori 6. Kristiinan työtuvat (pitkä punainen talo) löytyy torin takaa Lappeenrannan keskustasta päin tullessa vasemmalta. Hoitohuoneeseen pääse toisesta ovesta oikealta. Teen hoitoja Aurinkosalin puolella, pääovesta taakse ja oikealle. Enemmän tietoa hoitotilasta tästä.