NLP harjoitus luontoympäristössä

Luonto auttaa ihmistä eheytymään

NLP harjoitus luontoympäristössä
Tässä esimerkki harjoituksesta, joka voidaan tehdä luontoympäristössä. Voit hyvin tehdä harjoituksen myös sisätiloissa. Harjoituksen aihe koskee tavoitettani, jonka toivon toteutuvan tulevaisuudessa. Harjoitus voi mennä tällä kertaa näin:


Luonto ja tavoitteeni:

Monesti elämässä on muutoskohtia. On ehkä päätöksenteon aika tai se on tulossa. Harjoituksen avulla voi kuunnella itseään ja omia olojaan. Auttaa, kun asioita kuvittelee, samalla tuntee ne kehossaan. Samalla saa uusia näkökulmia, uusia ajatuksia. Monesti asiat alkavat sujua myös oikeassa elämässä.

Joskus edessä näyttää tai tuntuu olevan selvä polku. Joskus on taas selvästi kaksi vaihtoehtoa. Joskus vaihtoehtoja on monta. Joskus en tiedä, onko vaihtoehtoja, mutta voin leikkiä ja kokeilla.
 1. Kuvittele, että on yhtä monta polkua kuin on vaihtoehtoja. Voit ajatella, että olet nyt risteyksessä, mistä polut lähtevät. Ja kun aika kulkee eteenpäin, myös polku menee eteenpäin kohti tulevaisuutta. 
 2. Kuvittele yhteen polun haaraan kohta, missä tiedät, että asiat ovat jo toisella tavalla.  
  1. Kun itse vasta muutin, kuvittelin elokuun alkupuolella, että vielä saman kuukauden lopussa irtisanon asuntoni ja silloin jo tiedän, että saan uuden kodin. Näin että vähän matkaa polkua eteenpäin on lokakuu, jonka alussa muutan.
  2. Toinen vaihtoehto olisi ollut jäädä vielä vähäksi aikaa samaan paikkaan asumaan. Silloin samat asumisen ongelmat jatkuisivat niinkuin tähänkin saakka.
 3. Kävele toisen polun siihen kohtaan, missä ratkaisu on jo tapahtunut. Tunne, näe, koe, ihmettele, kuulostele, mitä siellä tapahtuu. Mene sinne ja kuulostele, tunnustele rauhassa. Palaa polun kohtaan, missä nykyhetki oli. Tee sitten samoin toiselle polulle.(Ja jos on enemmän polkuja, niin jokaiselle erikseen).
  1.  Uuden kodin polku ei tuntunut alussa helpolta. Kun olin kävellyt siihen saakka, kunnes muutto oli valmis, olo tuntui hyvältä (hyvä tunne kehossa) ja pystyin kuvittelemaan miltä siellä näyttää ja miltä kuulostaa. Siellä näytti ja kuulosti rauhalliselta ja turvalliselta. 
  2. Ja sitten oli vuorossa toinen eli vanhan kodin polku. Se tuntui hankalalta, ikävältä. Ei ollut valoisaa, vaan harmaata. Sitä on jatkunut jo liian kauan.
 4. Muut näkökulmat: Voit katsoa polkuja eri näkökulmista. Voit kävellä kauemmas tulevaisuuteen ja ihmetellä sieltä käsin näitä polkuja. Mitä tapahtuu, kun niitä katsoo ja ihmettelee sieltä käsin? Olisiko muitakin vaihtoehtoja? Jos on, niin voit tehdä niille kohdat 2. ja 3 uudestaan.
 5. Miltä vaikuttaa, tuntuu nyt, kun ajattelet näitä vaihtoehtoja?
 6. Voit antaa asian olla vähän aikaa ja toistaa harjoituksen vaikka kuukauden päästä (toki nopeammin, jos asia vaikuttaa kiireiseltä). Alitajuntasi työstää asiaa, ja jotain mahdollisesti tapahtuu.