NLP ohjaus ja valmennus

Ihmiset voivat muuttaa elämiensä ulkoisia aspekteja muuttamalla sisäisiä asenteitaan William James

NLP ohjaus ja valmennus

Mitä NLP ohjaus ja valmennus on?

NLP ohjauksessa käytetään työvälineinä keskustelua sekä NLP:n menetelmiä ja harjoituksia. Näiden avulla on mahdollista saada uusia näkökulmia ja oivalliúksia ja sekä saada muutoksia omaan ajatteluun ja omaan suhtautumiseen, joka taas vaikuttaa laajemmin omaan hyvinvointiin. NLP ohjaus ei ole terapiaa, vaan on tarkoitus yhdessä ratkaisuja tai näkökulmia käsiteltäviin asioihin.

Ajatus selkeytyy ja tavoitteet tarkentuvat, kun häiritseviä asioita saa pois mielestä. Ehkä myös jokin rajoittava uskomus tulee käsiteltyä, eikä vaikuta enää samalla tavoin elämään. Laajemmin NLP:n avulla itseä tutkiessa ja harjoituksien avulla voi päästä kokonaan eroon häiritsevistä ajatus- tai käyttäytymismalleista. Kannattaa ajatella, että mitä haluaa ja että mikä on mahdollista. NLP:n avulla moni asia tuntuu helpommalta ja samalla itsetuntemuksesi lisääntyy.

NLP valmennus on prosessi, joka tähtää alussa sovittujen tavoitteiden saavuttamiseen, jotka määritellään valmennuksen alussa. Valmennus kestää yleensä vähintään viisi kertaa, joista ensimmäisellä ja toisella kerralla luodaan pohja. Valmennuksen tavotteena on olla tukena pidempi aika. Usein valmennus sovitaan melko säännöllisesti, Voimme tavata esimerkiksi kerran kahdessa viikossa tai kerran kuukaudessa.


NLP ohjausta ja valmennusta voi käyttää

 • Tavoitteiden saavuttamiseen, itsen motivointiin
 • Oman itsensä kehittämiseen, ajatusten ja toiminnan muuttamiseen
 • Elämänmuutostilanteisiin, kuten ammatin- tai alan valintaan
 • Ihmissuhteiden haastaviin tilanteisiin
 • Vuorovaikutuksen haastaviin tilanteisiin
 • Ahdistusten ja pelkojen sekä tunnetilojen käsittelyyn
 • Uskomusten muuttamiseen
 • Menneiden asioiden ja tunteiden käsittelyyn
 • Haastaviin tilanteisiin, kuten esiintymiseen, työpaikkahaastatteluun tms.
 • Itsensä kehittämiseen, henkiseen kehitykseen
NLP:n menetelmiä voi kokeilla mihin tahansa asiaan tai tilanteeseen, mihin haluaa muutosta. Monesti asioihin ei voi vaikuttaa, mutta omaa suhtautumistapaansa voi muuttaa.

Pitkäkestoisemmat valmennusjaksot:

 • Kun haasteita on samalla kertaa enemmän
 • Suuremmat tavoitteet jollakin elämänalueella
 • Teemme selkeän suunnitelman
 • Etenemme voimavarojen mukaan


Yksi hyvä mahdollisuus tehdä pidempi matka itseen ja tähän menetelmään on osallistua 16 työpäivää kestävään NLP Practitioner eli NLP peruskoulutukseen tai NLP-ohjausryhmään.

Varsinaisten NLP-menetelmien ohella käytän myös muita hyväksi koettuja menetelmiä, kuten rentoutusta ja mielikuvaharjoittelua sekä muita hyväksi kokemiani menetelmiä, esimerkiksi Mind Boby Bridging tai Eriksonilainen hypnoosi.


AIKAVARAUKSET

Jaana Kallio, puh. 040 527 3126 tai tekstiviestillä tai sähköpostilla jaana.aurinkokallio@gmail.com tai ota yhteyttä linkin kautta. En vastaa kesken hoidon, vaan soitan takaisin, jos olen varattu.

Peruminen: Jos varattu aika perutaan 24 tunnin sisällä varatusta ajasta, tulee hoito maksaa kokonaan. Ei koske sairastapauksia tai muita ylivoimaisia esteitä. Muut muutokset ilman kuluja.

HOITOTILA

Aurinkokallion hoitotilan löydät osoitteesta Katariinantori 6. Kristiinan työtuvat (pitkä punainen talo) löytyy torin takaa Lappeenrannan keskustasta päin tullessa vasemmalta. Hoitohuoneeseen pääse toisesta ovesta oikealta. Teen valmennuksia hoitotilassani, pääovesta eteisen jälkeen taakse ja vasemmalle. On mahdollista sopia valmennus myös kotiini Savitaipaleelle tai johonkin erikseen sovittavaan tilaan. Enemmän tietoa hoitotilasta tästä.