Intuitiosta eli alitajunnan kuuntelusta

21.07.2015 21:31 — Kirjoittanut Jaana KallioPermalink


Mitä intuitio on ja miten sitä voi kehittää? Miten intuitiota estäviä tekijöitä voi käsitellä? Miten voi olla intuitiivinen, avoin ja luottavainen? Voimme kurottaa kohti intuitiota tai käsitellä sen tiellä olevia esteitä.

Voimme kurottaa intuitiivisuutta kohti esimerkiksi antamalla itselle aikaa, meditoimalla, tekemällä asioita, joista saa energiaa. Monet meistä rentoutuvat tai meditoivat säännöllisesti; avautuvat ja maadoittuvat luonnossa tai henkisessä ryhmässä, jossa energiat moninkertaistuvat. Intuitio on myös oikean aivopuoliskon kehittämistä, harjoittelemista. Monesti intuitio toimii parhaiten, kun keskitymme johonkin yksinkertaiseen eli kun laitamme "vasemman aivopuoliskon töihin". Kun vaikka neulomme, kävelemme, tiskaamme astioita tai silitämme pyykkejä, niin saamme hyviä ideoita, muistamme jotakin tärkeää.

Intuitio saa tilaa kun keskittyy positiivisiin asioihin, suojautuu liialta sähköltä, melulta, kiireeltä ja ajatus- tai tietotulvalta. Voimme tietoisesti kehittää oikeaa aivopuoliskoamme tai ylittää mukavuusaluettamme. Kaikista näistä saamme enemmän näkökulmia, uusia ajatus- ja käyttäytymismalleja. Vapaus stressistä ja kiireestä vapauttaa meitä, antaa alitajunnalle mahdollisuuksia tuoda uutta, muokata vanhaa paremmaksi. Eli järjestä itsellesi stressivapaa elämä, ja intuitio kasvaa! Monesti helpommin sanottu kuin tehty tässä yhteiskunnassa.

Osin intuition kehittäminen on helppoa - tai sen pitäisi olla. Olla avoin ja keskittynyt, läsnä oleva tässä hetkessä. On välillä haastavaa huolehtia riittävästä unesta, liikunnasta, ruokaryhmin noudattamisesta ja terveellisten ravintoaineiden saannista. Monesti luonto, eläimet ja luovuus ja yhteys toisiin ihmisiin ovat apuna, kun omasta hyvinvoinnista ei ole ehtinyt tai jaksanut tarpeeksi hyvin huolehtia. Kehon kuuntelun opettelu on yksi avainasioita. Myös hoidot, erityisesti energiahoidot ovat monesti auttaneet pysähtymään ja huomaamaan tilanteen selkeämmin.

On mahdollista käsitellä sisäisiä esteitä intuition kehittämiseen ja ihmisenä kasvamiseen. Jokaisella meillä on tunnekuormaa tai traumoja, jotka keho muistaa. Ne ovat esteenä intuition, ilon ja myötätunnon vapaalle käytölle. Tunnistat tunnekuormaasi, kun arvostelet muita tai ihailet heidän piirteitään. Nämä kaikki puolet ovat myös itsessäsi. Tunnekuorman käsittely, negatiivisten tunteiden käsittely ja hyväksyminen ovat avainasemassa. Monet harjoitukset tai irtipäästämisen menetelmät voivat olla apuna.