Blogi

Lue omalla vastuulla

Blogi

Kirjoitan blogiani lähinnä omaksi huvikseni ja ajatuksien herättämiseksi. En suinkaan ole välttämättä oikeassa, eikä se ole tärkeää. Lukijan kannattaa pitää oma totuus, sitä en halua muuttaa. On hyvä, että on ajattelua, ja että se kehittyy. Kirjoitan lähinnä vinkkejä, myös ihan asiaakin saattaa joskus tulla. Ihmisen hyvinvointi, luonto, luovuus ja pysähtyminen ja itsen kuuntelu ja itsensä kehittäminen ovat näissä kirjoituksissa olennaisina teemoina. Avoimin mielin... Otan mielelläni vastaan palautetta ja sitä voi lähettää vaikkapa Ota yhteyttä -sivun kautta.


Yksinolo ja erakoituminen

11.04.2016 22:37 — Kirjoittanut Jaana KallioPermalink

Tulin viime kesänä Lappiin etsimään itseäni ja olemaan rauhassa yksin. Käsittelemään itsessäni sitä, mitä käsiteltävissä on. Testaamaan itse sitä, mitä opettaa ja kertoo muille. Ja niin on tapahtunutkin. Olen ollut enemmän erakoitunut muista ihmisistä kuin koskaan aikaisemmin. Hyvällä tavalla. Ei ole tarvinnut yrittää järjestää omaa aikaa, kun sitä on ollut runsaasti. Ajoittain olen kokenut jopa tylsistymisen hetkiä.

Ja mitä olen oppinut.

Olen sittenkin sosiaalinen ihminen. Kaipaan ystäviä.

Että kun on yksin, voi kokea olevansa yhtä kaiken kanssa. Ja kissojen kanssa ei ole koskaan yksin. Kissojen maailma on ihana läsnäolon ja levon valtakunta.

Tylsistymisen jälkeen iskee luovuus ja ilo. Olen nauttinut siitä todella!

Luonto on aina ystävä, turva, se luotettava. Ja kaamos on pitkä, ainakin etelän tytölle.

Ja, että asiakkaat ja uudet ja vanhat ystävät täällä ovat aivan ihania, ovat tuoneet erilaista näkökulmaa tähän omaan, pieneen elämään.

Ja, että ihmisten, hyvien ihmisten luo on upea palata! 

Kiitos ystävät rakkaat! Ihanaa, että osa teistä on jaksanut vielä pitää yhteyttä. Kohta näemme taas!
Intuitiosta eli alitajunnan kuuntelusta

21.07.2015 21:31 — Kirjoittanut Jaana KallioPermalink


Mitä intuitio on ja miten sitä voi kehittää? Miten intuitiota estäviä tekijöitä voi käsitellä? Miten voi olla intuitiivinen, avoin ja luottavainen? Voimme kurottaa kohti intuitiota tai käsitellä sen tiellä olevia esteitä.

Voimme kurottaa intuitiivisuutta kohti esimerkiksi antamalla itselle aikaa, meditoimalla, tekemällä asioita, joista saa energiaa. Monet meistä rentoutuvat tai meditoivat säännöllisesti; avautuvat ja maadoittuvat luonnossa tai henkisessä ryhmässä, jossa energiat moninkertaistuvat. Intuitio on myös oikean aivopuoliskon kehittämistä, harjoittelemista. Monesti intuitio toimii parhaiten, kun keskitymme johonkin yksinkertaiseen eli kun laitamme "vasemman aivopuoliskon töihin". Kun vaikka neulomme, kävelemme, tiskaamme astioita tai silitämme pyykkejä, niin saamme hyviä ideoita, muistamme jotakin tärkeää.

Intuitio saa tilaa kun keskittyy positiivisiin asioihin, suojautuu liialta sähköltä, melulta, kiireeltä ja ajatus- tai tietotulvalta. Voimme tietoisesti kehittää oikeaa aivopuoliskoamme tai ylittää mukavuusaluettamme. Kaikista näistä saamme enemmän näkökulmia, uusia ajatus- ja käyttäytymismalleja. Vapaus stressistä ja kiireestä vapauttaa meitä, antaa alitajunnalle mahdollisuuksia tuoda uutta, muokata vanhaa paremmaksi. Eli järjestä itsellesi stressivapaa elämä, ja intuitio kasvaa! Monesti helpommin sanottu kuin tehty tässä yhteiskunnassa.

Osin intuition kehittäminen on helppoa - tai sen pitäisi olla. Olla avoin ja keskittynyt, läsnä oleva tässä hetkessä. On välillä haastavaa huolehtia riittävästä unesta, liikunnasta, ruokaryhmin noudattamisesta ja terveellisten ravintoaineiden saannista. Monesti luonto, eläimet ja luovuus ja yhteys toisiin ihmisiin ovat apuna, kun omasta hyvinvoinnista ei ole ehtinyt tai jaksanut tarpeeksi hyvin huolehtia. Kehon kuuntelun opettelu on yksi avainasioita. Myös hoidot, erityisesti energiahoidot ovat monesti auttaneet pysähtymään ja huomaamaan tilanteen selkeämmin.

On mahdollista käsitellä sisäisiä esteitä intuition kehittämiseen ja ihmisenä kasvamiseen. Jokaisella meillä on tunnekuormaa tai traumoja, jotka keho muistaa. Ne ovat esteenä intuition, ilon ja myötätunnon vapaalle käytölle. Tunnistat tunnekuormaasi, kun arvostelet muita tai ihailet heidän piirteitään. Nämä kaikki puolet ovat myös itsessäsi. Tunnekuorman käsittely, negatiivisten tunteiden käsittely ja hyväksyminen ovat avainasemassa. Monet harjoitukset tai irtipäästämisen menetelmät voivat olla apuna.Uskaltamisesta

21.07.2015 21:26 — Kirjoittanut Jaana KallioPermalink

Miksi joskus uskaltaa ja joskus ei. Mikä pidättelee, kun ei uskalla? Milloin ja missä olosuhteissa taas uskaltaa hypätä tuntemattomaan. Entä jos teet sen ihan yksin? Tai hyvän ystävän tai puolison kanssa? Nämä vastaukset ovat varmasti yksilöllisiä.

Moni asia tuntuu turvalliselta. Ja tarvitsemme turvallisuutta, rutiineja, samoja ajatuksia, samoja käyttäytymismalleja. Jotta voi saada enemmän, täytyy uskaltaa. Kun uskaltaa monta kertaa ylittää rajojaan, on se kerta kerran jälkeen helpompaa.

Kun uskallan ja teen, niin on mukavaa ja turvallista, että jotakin samaa säilyy. Kun vaikkapa muutan, niin omat esineet ja taulut tuovat kodin tuntua, turvallisuutta. On kuitenkin hyvä myös luopua vanhasta, jotta uutta pääsee tulemaan.

Jos kaipaat uutta, niin tee tilaa. Elämä muuttuu varmasti, kun luovut riittävästi. Mutta toki helpottaa, että tietää ja tunnistaa mitä haluaa. Jos keho (alitajunta) vastustaa, niin yleensä ei vielä tapahdu mitään. Kun saat riittävästi varmuutta, voi ylittää rajan, hypätä uuteen. Mihin sinä haluaisit hypätä? Mitä voimavaroja siihen tarvitset? Lähde käsittelemään itseäsi, hankkimaan niitä voimavaroja. Mahdoton voi tulla mahdolliseksi!